Odhad elasticity substitúcie vstupov pomocou panelových údajov pre rôzne krajiny - Szomolányi, Karol, 1976-
Odhadované hodnoty elasticity substitúcie vstupov pre rôzne ekonomiky sveta pomocou panelových údajov. Vzťah medzi rastom, rozvojom a otvorenosťou ekonomík a elasticitou substitúcie vstupov. Na odhad sú použité ekonometrické špecifikácie vyplývajúce z podmienok prvého rádu firmy maximalizujúcej zisk. Súvis medzi hodnotami elasticity substitúcie vstupov a hospodárskym rastom, hospodárskym rozvojom a mierou otvorenosti.