Dva roky nové evropské ochrany osobních údajů - Brožová, Sandra
Informácie o zásadných zmenách, ktoré prinieslo všeobecné nariadenie o ochrane osobných údajov (GDPR) a očakávania, ktoré boli spojené s deklarovanou vyššou komplexnosťou a efektivitou regulácie. Najvýznamnejšie dopady legislatívnych zmien do podnikovej praxe v oblasti zaistenia compliance. Zákonná zodpovednosť správcov osobných údajov za prípadné zneužitie pri spracovaní externými subjektmi má veľký potenciál prispieť k lepšiemu zabezpečeniu prevencie a kontroly pred zneužívaním osobných údajov.