Energetická politika Evropské unie a její dopady na trh s elektřinou - Zezula, Jakub
Rámec cieľov pre energetickú politiku a ich plnenie jednotlivými krajinami v jednotlivých zložkách energie. Dopady tejto politiky na oblasť výroby elektriny a integrácia európskeho trhu s elektrinou. V dôsledku plnenia stanovených cieľov dochádza k postupnému nahrádzaniu zdrojov produkujúcich vysoké množstvo skleníkových plynov obnoviteľnými zdrojmi, čo so sebou nesie zvyšujúce sa nároky na prenosovú sústavu a prehlbovanie integrácie národných trhov s elektrinou a navyšovanie cezhraničných kapacít na prenos elektrickej energie.