Konkurencieschopnosť a sociálna kvalita - Antalová, Mária, 1952-
Zhodnotenie existujúceho stavu konkurencieschopnosti a sociálnej kvality na Slovensku. Vzájomná prepojenosť týchto pojmov ako globálnych fenoménov a existujúce vzťahy medzi ich dimenziami. Výsledky analýzy súvislostí medzi jednotlivými dimenziami oboch fenoménov. Globálny index konkurencieschopnosti (GCI). Previazanosť medzi konkurencieschopnosťou a sociálnou kvalitou v rámci 28 štátov Európskej únie.