Rozvoj informačnej spoločnosti ako faktor ekonomického rastu: skúsenosti krajín Európskej únie - Akhmetova, Marina
Kľúčové aspekty rozvoja informačnej spoločnosti a jej komponenty - digitálna ekonomika. Použité štatistické údaje 27 krajín Európskej únie za obdobie rokov 2016 až 2018. Ukazovatele, ako je dostupnosť a využitie informačných a komunikačných technológií (IKT), individuálne zručnosti v oblasti IKT pre osobné a profesionálne potreby a úroveň rozvoja sektora IKT. Faktory digitálnej ekonomiky, ktoré majú výrazný vplyv na HDP na obyvateľa. Najvýznamnejšie faktory ovplyvňujúce ekonomiku krajín EÚ.