Kalkulácia hodnoty nového obchodu v životnom poistení - Mihalech, Patrik, 1994-
Metódy založené na diskontovaní budúcich peňažných tokov ako základné techniky používané pri výpočte očakávanej hodnoty uzavretých poistných zmlúv v životnom poistení. Stanovenie správnych predpokladov majúcich vplyv na konečný výsledok a ich rozdelenie na ekonomické a neekonomické. Použitie predpokladov pri výpočte hodnoty nových poistných zmlúv a výpočte pre konkrétny druh poistenia. Rozlišovanie pri kalkulácii medzi výpočtom súčasnej hodnoty všetkých už uzavretých poistných zmlúv a výpočtom súčasnej hodnoty iba pre novo uzatvorené poistné zmluvy predstavujúce nový obchod poisťovne.