Teória hier a evolučne stabilná stratégia - Sequeira Lopez, Allan Jose, 1986-
Tematika evolučnej teórie hier v kontexte prehodnocovania pojmov z klasickej teórie hier vo svetle Darwinovského vývoja. Klasická teória hier poskytujúca matematický rámec pre opis a analýzu strategických interakcií medzi racionálnymi subjektami s racionálnou rozhodovacou právomocou (maximalizujú svoje platby) v evolučnom kontexte (hráči sú neskúsení či nie vždy racionálni a hry zložité). Centrálny koncept evolučne stabilnej stratégie (ESS) a jej vzťah k myšlienke Nashovej rovnováhy z klasickej teórie hier s príkladmi na niektoré známe hry. Porovnanie Nashovej rovnováhy a evolučných stabilných stratégií.