Politické riziká Iránu identifikované kvalitatívnou analýzou - Borovská, Zuzana
Charakterizácia jednotlivých vybraných politických rizík Iránu prostredníctvom kvalitatívnej analýzy. Opis ich vývoja od roku 1995 až do roku 2018 prostredníctvom komparácie koeficientov vybraných rizík a identifikovať ich váhu. Výsledky výskumu naznačujú, že najväčšie politické riziko predstavuje v Iráne nízka úroveň demokracie, čo signalizuje veľmi nízku zodpovednosť iránskej vlády voči svojim obyvateľom.