Mergers and Acquisitions - Barlašová, Terézia
Zložitosť podnikateľského prostredia a rastúca konkurencia na trhu často presahujúce možnosti jednej spoločnosti. Z týchto dôvodov spoločnosti pristupujú k prepojeniu. Dve skupiny prepojenia, a to dobrovoľné fúzie a dobrovoľné akvizície a nedobrovoľné fúzie (nedobrovoľné akvizície). Skúmanie oboch typov obchodných fúzií, ako aj obranné metódy proti nepriateľským akvizíciám.