Komparácia vývoja úrokových sadzieb pre hypotekárne úvery na Slovensku a v USA - Weiss, Roland, 1984-
Vývoj úrokových sadzieb na vybranom hypotekárnom trhu. Hypotekárne bankovníctvo ako samostatná oblasť bankovníctva, ktorá je zameraná na financovanie investícií a nehnuteľností. Vývoj a formovanie hypotekárneho bankovníctva ovplyvňuje prepojenie kapitálového, bankového a peňažného trhu s trhom nehnuteľností. Americká hypotekárna kríza v oblasti rizikových hypotekárnych úverov. Hypotekárny dlh ako najväčšia forma dlhu medzi americkými spotrebiteľmi.