Proces medzinárodnej kooperácie v daňovej oblasti - Manová, Eva, 1957-
Spolupráca členských štátov Európskej únie a krajín OECD v daňovej oblasti. Medzinárodná pomoc a spolupráca pri správe daní a vzťah Slovenskej republiky z hľadiska poskytovania informácií (zaobchádzanie s informáciami, delenie medzi informáciami na požiadanie a bez žiadosti, odmietnutie poskytovania a pravidelnosť výmeny). Daňová kooperácia v členení na daňovú koordináciu, harmonizáciu a konkurenciu. Medzinárodné a dvojité zdaňovanie. Charakteristika multilaterálneho nástroja, pozícia Slovenskej republiky k multilaterálnemu nástroju a multilaterálne daňové centrá OECD (Ankara, Viedeň, Budapešť a Kórea).