Two Approaches for the Computational Model for Software Usability in Practice - Rakovská, Eva, 1963-
Experimentálna štúdia v stredne veľkej spoločnosti. Myšlienka použitia expertného systému založeného na pravidlách na meranie použiteľnosti softvéru v podnikoch. Problémy pri navrhovaní výpočtového modelu merania použiteľnosti softvéru. Návrh výpočtového modelu, ktorý je schopný vyhnúť sa hlavným problémom vyplývajúcim z experimentálneho štúdia a vysporiadať sa s neistotou a neurčitosťou skúseností používateľov IT.