Emigration, Remittances and Economic Growth in the Baltic States A Regional Perspective - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Emigračné toky v pobaltských štátoch, najmä od vstupu do Európskej únie v roku 2004. Pobaltské štáty a súčasná emigrácia v kontexte tvorcov politík pre zníženie možných negatívnych účinkov emigrácie mladých a kvalifikovaných pracovníkov. Analýza pomocou metód fixných efektov a odhadu OLS. Regresná analýza ukazujúca na pozitívny vplyv remitencií na hospodársky rast pobaltského regiónu. Analýza geografie remitencií v rámci regiónu, najmä v podmienkach brexitu a Spojeného kráľovstva ako zdroja remitencií pre Pobaltie po mnoho rokov. Účinky brexitu na toky remitencií zo Spojeného kráľovstva do Pobaltia a možné zamerania pre budúci výskum.