Komunitná štruktúra siete študentov - Coroničová Hurajová, Jana, 1986-
Vzťahy medzi študentmi prichádzajúcimi na vysokú školu, ich vzájomná spolupráca počas prvého roka štúdia a učiteľova snaha o kooperatívne vyučovanie. Štruktúra siete vytváranej študentmi v priebehu prvého ročníka na vysokej škole. Identifikovanie komunít vznikajúcich v rámci danej siete. Detekcia komunít umožňujúca zadeliť študentov do študijných skupín tak, aby študenti z jednej komunity boli v rovnakej skupine, čím sa podporuje kooperatívne učenie. Využitie algoritmu Newman-Girvan na detekciu komunít pri určovaní komunitnej štruktúry siete, založenom na postupnom odoberaní hrán s najväčšou hranovou medziľahlostnou centralitou.