Hodnotenie výkonnosti podniku založené na koncepte metódy ekonomickej pridanej hodnoty - Sotáková, Kamila, 1996-
Efektívny prínos modernej metódy Economic Value Added (EVA) v spojitosti s finančnými ukazovateľmi výkonnosti podniku. Využitie metódy EVA vo viacerých oblastiach podnikania. Podniková analýza finančnej gramotnosti metódou ekonomickej pridanej hodnoty a identifikovanie spôsobov pre správne nastavenie systému manažérstva kvality, aj z pohľadu financovania a výkonností odborov podniku. Súvislosť medzi operatívnou a strategickou stránkou podniku v riadení podniku metódou EVA. Správne meranie a vyhodnocovanie metódy EVA v spojitosti s grafickou interpretáciou vývoja ekonomickej pridanej hodnoty podniku s prínosným obrazom do blízkej budúcnosti.