Financial Analysis as a Tool for Diagnosing the Corporate Crisis - Lukáč, Jozef, 1991-
Analýza teoretického vymedzenia výkonnosti spoločnosti a jej meranie pomocou finančnej analýzy. Výkonnosť ako činnosť spoločnosti premietajúcej sa do finančných výsledkov spoločnosti reprezentovaných príslušnými finančnými ukazovateľmi. Finančná výkonnosť a meranie finančnej výkonnosti spoločnosti, kde môže spoločnosť ovplyvňovať svoje finančné hospodárenie a dosahovať lepšie finančné výsledky. Riadenie podniku v kontexte finančných ukazovateľov, vplyvu na finančnú výkonnosť a analýzy finančnej situácie spoločnosti.