Analyze of European Primary Bond Market - Rudášová, Zuzana
Analýza európskeho trhu dlhopisov. Porovnanie primárneho európskeho trhu dlhopisov s ostatnými svetovými trhmi dlhopisov. Radikálna zmena európskeho trhu dlhopisov s príchodom Európskej únie a rast konkurencieschopnosti voči americkým dlhopisovým trhom vďaka voľnému pohybu kapitálu a zavedeniu Eura ako spoločnej meny. Vplyv kríz vyúsťujúcich do efektívnosti dôveryhodnosti emitentov dlhopisov, napr. bankového sektoru, firiem, vyšších teritórií a hospodárskeho rastu.