<The> Paris Agreement from the "Czecho-Slovak" Perspective – Article 6 under Scrutiny - Krupová, Kristína, 1993-
Parížska dohoda prijatá stranami Rámcového dohovoru OSN o zmene podnebia v roku 2015, si stanovuje dlhodobý cieľ udržať nárast priemernej globálnej teploty hlboko pod 2 °C v porovnaní s predindustriálnym obdobím a snaží sa udržať zvýšenie teploty pod 1,5 °C. Vykonávanie článku 6 a pokyny, ktoré sa v súvislosti s ním majú vypracovať podľa Parížskej dohody.