EÚ a východné Stredomorie – susedia, partneri, či protivníci? - Glittová, Klaudia, 1995-
Politicko-geografická analýza komplexného geopolitického vývoja a súčasného postavenia krajín východného Stredomoria vo vzťahu k Európskej únii. Ekonomické, politické a bezpečnostné väzby regiónov. Pozadie vzájomných ekonomických vzťahov a EÚ ako obchodný partner krajín východného Stredomoria. Migračné toky.