Current Developments in Intra-EU Investment Protection After ACHMEA - Brocková, Katarína, 1976-
Investičné arbitrážne konania medzi investormi z členských štátov EÚ a ďalšími členskými štátmi EÚ, ktoré zohrávali v posledných dvoch desaťročiach dôležitú úlohu pri formovaní prostredia investičného práva EÚ. Dosiahnutie rozhodnutia Súdneho dvora Európskej únie prinieslo náhly koniec tejto éry riešenia investičných sporov medzi investormi z EÚ a členskými štátmi EÚ. Následné ukončenie všetkých bilaterálnych investičných zmlúv medzi 23 členskými štátmi EÚ. Potenciálne účinky, ktoré tento vývoj bude mať na budúce právne predpisy v oblasti investícií a arbitrážne konanie v EÚ, ako aj potenciálne účinky na investičné právo a režimy arbitráže v budúcich členských štátoch EÚ.