<The> Historical and Political Development of Iceland and Its Reserved Approach to European Integration - Brocková, Katarína, 1976-
Dôležitosť diferencovanej integrácie, ktorá bude v budúcnosti v procese európskej integrácie nevyhnutná. Konkrétny prístup severských krajín k otázke európskej integrácie. Príklad Islandu a jeho historický a politický vývoj a možné dôvody vyhradeného prístupu k integrácii do EÚ. Island a jeho rozhodnutie nevstúpiť do Európskej únie.