Development of the Insurance Market in the Slovak Republic: A Historical Approach - Ondruška, Tomáš, 1988-
Vznik a vývoj poistných vzťahov v Slovenskej republike, ktorý prebehol podobnými formami a fázami ako v zahraničí, avšak s určitým časovým oneskorením. Vývoj poistenia bol determinovaný nízkou ekonomickou silou územia dnešného Slovenska. Ťažobný priemysel a poľnohospodárstvo v tejto krajine prevládali až do 19. storočia, a tak dominoval primárny sektor. Táto skutočnosť určila aj vývoj rizík na území dnešnej Slovenskej republiky.