Measuring the Efficiency of VAT Reforms: A Demand System Simulation Approach - Tóth, Peter, 1978-
Pomocou modelu odhadovaného dopytu simulovanie reakcie na úrovni domácností na nedávnu slovenskú reformu dane z pridanej hodnoty (DPH) a jej hypotetické alternatívy. Štruktúrovanie vylepšeného ukazovateľa efektívnosti daní. Reformy ako pomer blahobytu a fiškálnych príjmových efektov ako marginálny blahobyt. Nové dôkazy o skutočných a hypotetických reformách, ktoré by mohli zvýšiť blahobyt domácností pri nulových fiškálnych nákladoch.