Asylum Seekers and Refugees in Austria: Public Policy and Attitudes - Přívara, Andrej, 1983-
Analýza migračných vĺn v Rakúsku. Historické príčiny a predpoklady dnešného postoja verejnosti a hostiteľskej spoločnosti k migrantom, najmä k zraniteľným kategóriám migrantov. Prejav utečeneckej krízy v roku 2015 v Rakúsku a úloha spravodajstva v médiách. Výskum podmienok na trhu práce a jeho vplyvu na ekonomický rast. Postoj médií a spoločnosti k azylovým migrantom.