Zahraničnoobchodná spolupráca EÚ s regiónom Strednej Ázie - Barinková, Natália
Zahraničnoobchodné vzťahy EÚ s regiónom Strednej Ázie. Analýza vzájomnej obchodnej výmeny a obchodnej intenzity. Charakteristika hospodárstva Strednej Ázie a aktuálna ekonomická situácia v regióne na základe dát z EUROSTATu a UNCTADSTATu. Perspektívne oblasti spolupráce a význam Strednej Ázie vo vonkajších ekonomických vzťahoch s EÚ. Údaje o zahraničnom obchode pomocou grafického zobrazenia a tabuliek. Výpočet obchodnej intenzity na základe Indexu obchodnej intenzity (TII) a posúdenie objemu obchodu oproti očakávaniam na základe ich pozície vo svetovom hospodárstve. Obchod SR s krajinami Strednej Ázie a naopak.