Potenciál zahraničnoobchodných vzťahov EÚ a Číny - Družbacká, Barbora, 1995-
Súčasný vývoj zahraničného obchodu medzi dvomi ekonomickými veľmocami EÚ a Čínou. Perspektívy v súčasnom období charakteristickým geopolitickými zmenami. Vývoj zahraničnoobchodných vzťahov EÚ-Číny v rámci poslednej dekády. Komoditná štruktúra zahraničného obchodu EÚ a Číny v roku 2019. Kalkulácia Indexu odhalených komparatívnych výhod (RCA) a Indexu vnútroodvetvového obchodu, resp. Indexu Grubel-Lloyd (GL), na posúdenie exportného potenciálu skúmaných krajín. Analýza potenciálu zahraničného obchodu prostredníctvom Indexu obchodnej komplementarity (TCI) medzi danými partnermi.