From Physical to Financial Contagion: the COVID-19 Pandemic and Increasing Systemic Risk Among Banks - Baumöhl, Eduard, 1982-
Bezprecedentné zvýšenie vzájomnej prepojenosti bánk počas rozšírenia pandémie COVID-19. Negatívne výnosy na akciovom trhu sa pre jednu banku prelievajú do všetkých ostatných bánk v sieti. Nové opatrenie systémového rizika medzi bankami.