Impact of the COVID-19 Pandemic on Selected Mechanism of Globalization - Luptáková, Anabela, 1995-
Pandémia koronavírusu a najväčšia globálna recesia od hospodárskej krízy v 30. rokoch. Ohrozenie všetkých mechanizmov globalizácie, z dôvodu zastavenia medzinárodného toku financií, tovaru a ľudí. Vážna reštrukturalizácia ekonomického systému. Špecifiká koronavírusovej krízy a jej vplyv na vybrané aspekty globalizácie, ktorými sú pohyb tovaru, kapitálu a ľudí.