Zmeny v zákone o správe daní (daňový poriadok) - Meluchová, Jitka, 1965-
Novelizácia daňového poriadku prinášajúca zmeny a doplnenia. Návrh novely daňového poriadku predložený Ministerstvom financií SR schválený a zverejnený v Zbierke zákonov v novembri 2019. Zákon č. 369/2019 Z. z. meniaci a dopĺňajúci najmä zákon o správe daní (daňový poriadok). Úprava postupu daňových úradov pri kontrolách a pri ukladaní sankcií za porušenia právnych predpisov. Spresnenie vybraných ustanovení daňového poriadku za účelom ich jednotného a zjednodušeného uplatňovania. Povinná elektronická komunikácia pre daňové subjekty s finančnou správou. Lehoty v oblastiach odkladu dane, platenia dane v splátkach či transferového oceňovania.