<The> Impact of Economic Situation in the Countries Receiving Migrants on Remittances Flows - Přívara, Andrej, 1983-
Volatilita remitencií a jej účinky na stabilitu (resp. nestabilitu) príjmových a spotrebných modelov domácností. Vyššia volatilita remitencií za konkrétnych podmienok, keď tvoria podstatnú časť príjmu domácnosti a keď sú migranti vysoko koncentrovaní iba v jednej či viacerých krajinách. Diverzifikácia diaspóry ako rozhodujúca pre stabilitu remitencií – čím väčší počet hostiteľských krajín, tým menšia pravdepodobnosť náhleho poklesu remitencií v prípade recesie v jednej z týchto krajín.