Der panoramatisch-große Gesellschaftsroman in der deutschen Literatur - Adamcová, Silvia, 1984-
Vývoj a genéza nemeckého románu. Zdôraznenie, že vďaka obsiahlym románom a ich rozmanitým konfliktným témam si nemecká literatúra získala svetové meno. Diela Thomasa Manna ako vrchol nemeckého románu.