Potravinová bezpečnosť SR a jej prístup k jej hodnoteniu vo vybraných krajinách EU - Andrejovský, Pavol, 1975-
Zodpovedanie vybraných otázok súvisiacich s potravinovou bezpečnosťou, prístupy k jej hodnoteniu podľa vybraných ukazovateľov. Potravinová sebestačnosť SR je pod úrovňou 50 % a patrí medzi najnižšie v EÚ. Rozhodujúca úloha svetového poľnohospodárstva a zabezpečenie potravinovej bezpečnosti všetkých krajín.