Činnosť európskej únie v oblasti riešenia problémov v dôsledku zmeny klímy – európska zelená dohoda - Dubcová, Gabriela, 1968-
Európska ekologická dohoda a stratégia rastu Európskej únie s cieľom transformovania EÚ na spravodlivú a prosperujúcu spoločnosť, zlepšenia kvality života súčasných a budúcich generácií s moderným a konkurencieschopným hospodárstvom efektívne využívajúcim zdroje bez emisií a skleníkových plynov v roku 2050 a hospodárskeho rastu oddeleného od využívania zdrojov. Európska zelená dohoda ako ambícia Európskej komisie urobiť z Európy prvý klimaticky neutrálny kontinent do roku 2050. Zmeny klímy vedúce k rozhodnutiam ohľadom klimatickej neutrality a obsah Európskej zelenej dohody.