Managerial Accounting of Firm's Sustainable Development - Dubcová, Gabriela, 1968-
Nárast inštitucionalizácie spoločenskej zodpovednosti a udržateľného rozvoja do podnikových štruktúr a procesov popri zaostávajúcom tempe dôsledného manažmentu a hodnotenia tohto konceptu etického správania. Komplexnosť chápania controllingu spoločenskej zodpovednosti a udržateľného rozvoja vo firmách, jeho formy realizácie v praxi z aspektu adekvátnych nástrojov a metód. Indikátory pre hodnotenie realizácie cieľov udržateľného rozvoja. Identifikácia a analýza vo firmách pri fungovaní ich procesov vysokej variability realizačných foriem s perspektívnym využitím do budúcnosti. Identifikácia a analýza subjektov – firiem s vysokou variabilitou metód a nástrojov controllingu, javových foriem a kombinácií metód či nástrojov controllingu v predmetnej oblasti.