Komparácia využívania platforiem zdieľanej ekonomiky v cestovnom ruchu - Zemanová, Lenka, 1995-
Porovnanie využívania platforiem v cestovnom ruchu medzi slovenskými a neslovenskými spotrebiteľmi (užívateľmi) digitálnych platforiem. Vytvorenie spotrebiteľského profilu, preskúmanie frekvencie využívania platforiem medzi slovenskými a neslovenskými respondentmi a preskúmanie podobností a odlišností využívania platforiem v cestovnom ruchu u respondentov. Prieskum spotrebiteľského správania respondentov bol zrealizovaný prostredníctvom metódy priameho dopytovania cez anonymný dotazník sociodemografického charakteru v elektronickej verzii v anglickej a slovenskej jazykovej mutácii od 4. 3. 2020 do 14. 3. 2020 na vzorke 400 respondentov (200 slovenských a 200 z ostatných krajín Európskej únie).