Sociálno-ekonomické predispozície vybraných európskych krajín pre podnikanie v oblasti ubytovacích služieb prostredníctvom Airbnb - Kóňa, Jakub, 1995-
Súčasná situácia ekonomicko-spoločenských ukazovateľov vybraných krajín, v ktorých je možné podnikať prostredníctvom spoločnosti Airbnb.com. Analýza a komparácia dát pre identifikáciu krajín s pozitívnymi a krajín s negatívnymi ekonomicko-spoločenskými predispozíciami pre podnikanie prostredníctvom poskytovania ubytovania v rámci zdieľanej ekonomiky. Spracovanie na základe aplikácie štatisticko-matematických metód: priemernej hodnoty, mediánu pre nepárny počet hodnôt a mediánu pre párny počet hodnôt. Určenie najnižších a najvyšších hodnôt sledovaných ukazovateľov a determinovanie priemerných a prostredných hodnôt v rámci vybraných krajín so zreteľom na jednotlivé sledované ukazovatele.