Sociálny marketing ako nástroj riešenia spoločenských problémov - Kukura, Marek, 1995-
Sociálny marketing, sociálne kampane a vytváranie či ovplyvňovanie spoločenskej mienky s analýzou štandardizovaného dotazníka. Tvorba úspešnej sociálnej kampane pre zasiahnutie požadovaného publika a jej finančná stránka (najčastejšie financovanie externými zdrojmi). Prepojenie legislatívy (štátu), verejného sektora a sociálneho marketingu na zasiahnutie širokého publika. Nevyhnutnosť informácií pre úspešnú sociálnu kampaň. Zber informácií prostredníctvom štandardizovaného dotazníka obsahujúci segmentačnú časť a odbornú časť zameranú na informovanosť v oblasti prevencie. Analýza závislostí kľúčových premenných pre tvorbu kampane. Skúmanie štandardizovaného dotazníka určeného pre ženy v oblasti lekárskej preventívnej prehliadky ako cieľovej skupiny výskumu, nakoľko tvoria majoritnú časť incidencie.