Zahraničné investície ČĽR a ich vplyv na jej zahraničný obchod - Tomčík, Ondrej, 1979-
Kvantifikovanie investičnej aktivity Číny (ČĽR) vo vybraných odvetviach a destináciách na základe údajov o čínskych investičných projektoch a ich dátach na dodávku investičných celkov financovaných čiastočne či úplne z čínskych zdrojov v bežných cenách od roku 2005. Čínske projekty v zahraničí v oblasti energie, získavania či výroby kovov a dopravy či logistiky (greenfield aj portfóliové investície). Identifikovanie krajín, v ktorých sa sústredilo rozhodujúce množstvo týchto investičných projektov a výber najvýznamnejších krajín z hľadiska hodnoty takýchto investičných projektov. Možnosť vplyvu investičných projektov ČĽR v zahraničí na zintenzívnenie čínskeho exportu do investičných destinácií (tok výrobkov) a, v opačnom smere, pri investíciách do energetiky, ťažby rúd a metalurgie pozitívneho vplyvu na rast importu do ČĽR z týchto krajín (import energie, kovových rúd, kovov a ďalších tovarov). Komparácia indexov obchodnej intenzity a zhodnotenie benefitujúcich strán.