Effects of the Globalization of Accounting Standards on International Capital Markets - Bagiová, Alexandra, 1994-
Skúmanie toho, ako globalizácia účtovníctva ovplyvňuje vývoj na medzinárodných kapitálových trhoch. Hypotéza, že prijatie IFRS zvyšuje kapitálové toky v dôsledku zníženia rizika investícií. Prijatie IFRS v rôznych ekonomických regiónoch. Vzťah medzi IFRS a US GAAP. Harmonizácia účtovníctva vo vybraných rozvojových krajinách a harmonizácia účtovníctva v Číne. Prijatie IFRS znižuje informačnú asymetriu na svetovom trhu a medzinárodným investorom uľahčuje interpretáciu finančných správ a zmierňovanie rizík súvisiacich s ich investíciami.