Medzinárodná migrácia v kontexte švajčiarskej priamej demokracie - Štefančík, Radoslav, 1976-
Medzinárodná migrácia ako jedna z oblastí, o ktorej sa vo Švajčiarsku pravidelne rozhoduje v ľudových hlasovaniach. Témy ako predmet hlasovania, ktorí politickí aktéri sú iniciátormi ľudových hlasovaní k téme medzinárodnej migrácie. Inštitúty ľudovej iniciatívy a referenda ako rozhodujúce inštrumenty švajčiarskej priamej demokracie. Demografický prehľad švajčiarskeho obyvateľstva s dôrazom na cudzincov a ľudí s migračným pozadím. Analýza ľudových hlasovaní.