Princíp automatického tvorcu trhu UniSwap - Badura, Peter, 1978-
Podstata nového konceptu obchodovania kryptomien prostredníctvom platformy UniSwap a využívanie blockchain. Decentralizovaná burza UniSwap, princíp automatického tvorcu trhu a spôsob vytvorenia rovnovážnej ceny. Analýza princípu UniSwap a komparácia rôznych cenových scenárov.