<Die> Preisentwicklung bei Bestandsimmobilien und mögliche Einflüsse auf die finanzielle Nachhaltigkeit von KMUs - Goldau, Hartmut
Komplexné skúmanie svetovej finančnej krízy v roku 2008 a nasledujúcich turbulentných 11 rokov po rok 2019 v kontexte expanzívneho vývoja cien nehnuteľností v Nemecku a dopadov na finančnú situáciu malých a stredných podnikov. Nákupné ceny už existujúcich portfóliových nehnuteľností a vývoj cien nájmov nehnuteľností v mestách a na vidieku na základe indexov nájmov miest a obcí. Analýza zvyšovania cien už existujúcich nehnuteľností, aj napriek absencii rozsiahlych rekonštrukčných opatrení – skúmanie v rámci „tvrdých“ aj „mäkkých“ faktov a ukazovateľov. Predikcie vývoja cien existujúcich nehnuteľností s rekonštrukciou či bez nej v budúcnosti a tiež príslušného nájomného v rámci celkového ekonomického pohľadu na Nemecko.