Vplyv digitálnej revolúcie na daňový systém v dobe nízkych úrokových sadzieb - Vavrová, Katarína, 1960-
Podmienky zdaňovania malých a stredných podnikov (MSP) v súvislosti s kvalitou podnikateľského prostredia v období digitálnej revolúcie a priemyselnej revolúcie 4.0. Potrebná reforma daňových systémov a daňovej legislatívy v kontexte veľkých technologických zmien. Identifikovanie prekážok v oblasti podpory podnikania MSP brániacich zlepšovaniu podnikania na úseku zdaňovania. Možné riešenia na zlepšenie podmienok podnikania MSP v súvislosti s daňovým systémom a právom. Analýza na základe dátových zdrojov Svetovej banky, WEF, OECD a iných ekonomických stránok. Analýza kvality podnikateľského prostredí súvisiaca so zdaňovaním MSP z rôznych hľadísk, aj v zmysle indexu Ease of Doing Business pomocou hodnoty DTF (Distance to Frontier) vychádzajúcej z indexu.