Analýza čerpania dlhopisov v SR a porovnanie s eurozónou - Polečová, Petra
Analýza využívania dlhových cenných papierov na Slovensku z hľadiska objemu, sektorového členenia a typu kupónu. Porovnanie týchto údajov s eurozónou. Pri celkovom objeme emitovaných dlhopisov sú analyzované údaje v rokoch 2010 – 2019. Analýza sektorového členenia a typu kupónu za obdobie 2017 – 2019. Zdroje dát z Národnej banky Slovenska, Burzy cenných papierov v Bratislave a Európskej centrálnej banky. Vývoj využívania dlhových cenných papierov pomocou grafického zobrazenia a komparácia údajov medzi Slovenskom a eurozónou.