Legislatívne rámce crowdfundingu vo vybraných krajinách - Škriniar, Pavel, 1979-
Princíp kolektívneho financovania v modernom ponímaní, rozvoj internetu a platforiem crowdfundingu určených na financovanie podnikateľských zámerov. Pojem crowdfunding či crowdsourcing a ich používanie ako spôsob financovania. Platformy poskytujúce pôžičky „peer-to-peer“ (P2P), „pôžičky od ľudí“ alebo „pôžičky od ľudí pre ľudí“. Miera konkurencie predmetných platforiem vo vybraných krajinách a podmienky fungovania tohto typu finančného produktu.