Plurilingvalizmus, plurilingválna a plurikultúrna kompetencia a ich aplikácia v procese výučby - Mandáková, Alexandra, 1980-
Vysvetlenie definície pojmov plurilingválna a plurikultúrna kompetencia. Analýza všeobecne zaužívaných mýtov o komunikácii, charakteristiky kompetentného komunikátora a možnosti facilitácie komunikácie v plurilingválnom prostredí podľa FREPA. Návrhy a podnety na podporu utvárania plurilingválnej a plurikultúrnej kompetencie vo vyučovacej praxi škôl vyššieho a univerzitného typu.