Nemecký jazyk ako komunikačné médium vedy, hospodárstva, práva a medzinárodných vzťahov - Čiefová, Michaela, 1991-
Nemecký jazyk ako jazyk vedy, medzinárodných obchodných vzťahov, práva a zahraničnej politiky a diplomacie. Historický rámec problematiky. Meniaca sa pozíciu nemeckého jazyka v Európe a vo svete vzhľadom na dominanciu anglického jazyka. Interdisciplinárny prístup ku skúmanej problematike.