Komparácia vzájomných migračných tokov medzi Slovenskom a Českom - Beňová, Zuzana, 1996-
Migračné vlny medzi Slovenskom a Českom majú niekoľko kľúčových znakov, medzi ktoré patrí aj asymetrický charakter migrácie. Počty pracovných migrantov smerujúcich zo Slovenska do Česka sú niekoľkokrát väčšie ako v opačnom prípade. Analýza primárnych dôvodov, ktoré stoja za disparitami vo vzájomných migračných tokoch.