Blockchain ako možnosť eliminovania ekonomickej kriminality - Juhászová, Zuzana, 1970-
Virtuálna mena ako nový finančný nástroj. Obchodovanie vo virtuálnom prostredí a vo virtuálnej mene, predstavujúc prostriedok k investovaniu či úhrade za majetok a služby. Uľahčenie evidencie majetku, záväzkov, úhrad a inkás s využitím virtuálnej meny a jej evidencie technológiou blockchain. Nešifrovaný blockchain ako identifikovanie a spracovanie histórie pohybu virtuálnej meny (napr. bitcoinov), jednotlivých transakcií a aj trestnej činnosti. Používanie virtuálnej meny v účtovníctve a riziko jej zneužitia.