Možnosti aplikácie blockchain technológie pri vystavovaní pokladničných dokladov - Parajka, Branislav, 1981-
Využitie verejnej blockchain technológie na zaznamenávanie či overovanie uskutočnených transakcií a zavedenie distribuovaného dátového úložiska na rozdiel od centralizovaných riešení. Systém eKasa ako systém centralizovanej architektúry spracovania údajov a jeho nevýhody. Zavedenie blockchain technológie prostredníctvom distribuovaných sietí ako kvalitatívne novšie riešenie, s potrebou implementácie vhodného technického riešenia pre cenovo dostupné a rýchle overovanie jednotlivých transakcií (rádovo v jednotách sekúnd). Porovnanie počtu a rýchlosti denného spracovania transakcií bitcoin a počtu zaevidovaných dokladov eKasa – v aktuálnej situácií nie je blockchain sieť typu bitcoin vhodná na overovanie a uchovávanie záznamov o pokladničných transakciách, vhodnejšia architektúra siete by v budúcnosti však mohla priniesla želaný efekt.